5/12/2008

Kommentaarid "Folie du siècle: capecho" juurde

Ehk on kellelgi kasu & selle asemel, et kirjutada vastus kommentaaridesse...
Lapikudumise põhimõtet (mitte "päris" lapikudumist) kasutasin ma krae ja allserva külgekudumiseks - kuna mulle ei meeldi eriti kudumite suuri õmblusi teha, siis kudusin 90 kraadi nurga all lahtiseks jäetud servasilmustega kokku uue detaili. Ravelrys ja foorumis mainisid paljud seda, et kui teha nii, nagu õpetuses kirjas, s.t. kududa ühe servasilmuse kohta 1 rida kraed, on tulemuseks lopsakas sallkrae. Seega kudusin mina 1 rea kokku 2 servasilmusega (edasireal seega 3 kokku, tagasireal tõstsin kokkukootud silmused kudumata paremale vardale). Jäi väga kena, vähemalt mu enese arvates - liitekohas jookseb ühtlane, veidi heegelketile sarnanev silmuste-augukeste rida, krae aga hoiab väga ilusti ümber kaela.
Teine asi, mis mulle ei meeldinud, olid need otsekui viimistlemata servad. Oma laiskuses ei otsinud ma väga täpset infot selle kohta, mida üks või teine asja suhtes ette võttis, ning kasutasin sama tehnikat, millega Norah kraeserva äärmiselt kenasti on lahendanud: edasireal x servasilmust kudumata paremale vardale, 1 silmus servasilmusega parempidi kokku, tagasireal kõik kududa (originaalis muidugi ei kootud midagi kokku, seal moodustus detailile lihtsalt väga kena "kantserv"). Krae külgmistes servades kasutasin sama skeemi nagu selle ülaääres (3 kandiks+1 kootud), viisnurkade äärtes aga tegin kitsama ääre (2 kandiks+1 kootud).
Praegusel hetkel olen peaaegu lõpusirgel (peaaegu sellepärast, et ma pole veel kindel, kas ma jätan asja booleoks või teen kampsuniks, s.t. lisan allserva veel ühe rea viisnurki) ehk siis koon sama entrelac-põhimõtte järgi Sinu pealt, Ingrid, maha viksitud allserva.
Proovisin eile lähivõtteid teha, aga kuna lõng on pesemata (otse vabrikust ja õline), oli tulemus üpris masendav. Nii et fotod ainult pooleldi valmis (allservata) kaadervärgist ühe mu siinse vardasõbranna seljas, tehtud pühapäeval Boboli aias toimunud sallikudumise vahepeal.

2 comments:

Ing. said...

Päris hea tuleb ju. Mina heegeldasin krae ja alumise krae külge, tundus lihtsam, kui teha matemaatikat ja ma olin juba väga närvis selleks hetkeks. Silmad lõin üles nagu ma enamasti teen - "long-tail cast-on" ja jäid väga ilusad.

Anonymous said...

Wow ! It will be amazing...