6/08/2008

Maikuu roosa

Minu maikuu roosa on valmis. Tegu on Candle Flame rätikuga, ehkki minu meelest on need rohkem lehed kui leegid (huvitav, mida ütleks siinkohal Freud? kui parafraseerida Ottot filmist "Kala nimega Wanda").

Sall sobiks ise väga hästi muuseas Wandale...
Tegelikult võiks selle nimi olla ka autosall, sest ma kudusin seda põhiliselt kiirteel Firenzest Reggellosse ja tagasi (hea lihtne muster, seda saab ka pimedas kududa) ja kuna asja eesmärgiks oli valmistada midagi suurt ja sooja puhuks, kui M. avab kõik autoaknad, sest tal on palav, aga mina lõdisen külmast. Siinkohal peaks järgnema kohustuslik lõik selle kohta, kui vale on see, et põhjamaised inimesed ei karda külma... aga ehk mõni teine kord.
Ma muutsin salli natuke, sest mulle ei meeldinud see justkui äralõigatud serv: kudusin esimese lehe valmis (seejuures tuleb serv silmuseline teha, ülejäänud sallil tuleb läbi kududa ka esimene silmus), heegeldasin vasakpoolse serva kinnissilmustega üle kuni järgmise lehe esimese servani ja siis kordasin kogu toimingut, s.t. leht valmis ja serv üle heegeldada. Jäi päris kena minu meelest.
Tutid on servas kolmel põhjusel: esiteks, kuna ma tahtsin ausalt ära kulutada kõik need 400 grammi oivalist vanaroosat lõnga, mis ma Campolmist ostsin, teiseks, kuna ma polnud veel saanud oma uhiuusi Prymi tupsumasinaid (ristisin nad hellitavalt LaaLaa1, LaaLaa2, LaaLaa3 ja MikroLaaLaa'ks) kasutada, kolmandaks, kuna nii tulevad servasakid eriti hästi välja.
Muster niisiis Dean Crane'ilt, lõng Filati Calmpomist (100% villane), vardad 3,5 ja asi ise läheb Maikuu roosana kirja Värvispektri projekti.

*
I just finished blocking my pink Candle Flame shawl (BTW, in my opinion the flames are more like leafs). I slightly modified it, adding a pointed edging and some pompons. The "leafs" on the edge are all finished separately but with one continuous strand of the yarn: on the last WS row, you eliminate the two purl stitches between the flames, purling them together with the first and the last stitch of every leaf. Then, on RS, you complete one leaf/flame at a time (paying attention to not knit the first stitch! to have loops on the edge instead of knots; if you know how to knit from left to right, it might be really useful because in this way, you do not have to turn your work every time). Then, without cutting the yarn, crochet on the stitches on the left edge of the leaf until the first stitch of the next leaf, then complete this leaf, crochet etc. until the edge is ready.
The pompons have two functions: firstly, I used ALL the 400 g of yarn I had for this project, secondly, they help the points of the edge stay pointy.

Pattern: Candle Flame Shawl by Dean Crane
Yarn: 400 g 100% wool from Filati Campolmi
Needles: 3.5

4 comments:

Anonymous said...

Ton châle rose est magnifique...

Anneli said...

Merci :)

Anonymous said...

Imekaunis sall!
Yllep

Laraenigma said...

Meraviglia! Tu hai le mani d'oro!